Autor: Murel Truu • 15. november 2019

Hõõguvaid mõtteid tulevikku vaatavast maastikuarhitektuurist

Lapsed nõuavad koolisööklas vegetoitu , Londonis kutsuvad arhitektid ametivendi üles betoonist loobuma ja väga suur hulk maailma 7 741 698 200 inimesest muretseb selle üle, et seesamane number on ikka koletumalt suur. On kliimamuutuste teadvustamise aeg ja ka inseneridelt oodatakse säravaid mõtteid, milline võiks olla jätkusuutlik inseneeria, kirjutab TalTechi ehituse ja arhitektuuri instituudi üliõpilane Murel Truu konkursile Särav tudengimõte 2019 saadetud essees.

Jätkusuutlikkus pole sugugi uus mõte, näiteks terminina nachhaltigkeit on see olnud kasutusel juba barokiaegsel Saksamaal ). Ehk kui näha selle mõiste erinevaid mõõteid (ühiskondlik, majanduslik, ökoloogiline ), siis ühiskondliku heaolu tagamise ja ökonoomsuse näol on kestlikkus inseneeria juurde ju alati kuulunud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785