Murel Truu • 15 november 2019
Arvamused
Ainult tellijale

Hõõguvaid mõtteid tulevikku vaatavast maastikuarhitektuurist

Lapsed nõuavad koolisööklas vegetoitu , Londonis kutsuvad arhitektid ametivendi üles betoonist loobuma ja väga suur hulk maailma 7 741 698 200 inimesest muretseb selle üle, et seesamane number on ikka koletumalt suur. On kliimamuutuste teadvustamise aeg ja ka inseneridelt oodatakse säravaid mõtteid, milline võiks olla jätkusuutlik inseneeria, kirjutab TalTechi ehituse ja arhitektuuri instituudi üliõpilane Murel Truu konkursile Särav tudengimõte 2019 saadetud essees.

Jätkusuutlikkus pole sugugi uus mõte, näiteks terminina nachhaltigkeit on see olnud kasutusel juba barokiaegsel Saksamaal ). Ehk kui näha selle mõiste erinevaid mõõteid (ühiskondlik, majanduslik, ökoloogiline ), siis ühiskondliku heaolu tagamise ja ökonoomsuse näol on kestlikkus inseneeria juurde ju alati kuulunud.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785