1. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inglise ehitusstrateeg: tulen, et aidata teid maailmaklassi

UK üks mõjukaim ehitusstrateeg Don Ward
Foto: Constructing Excellence
Üle maailma nii suurte kui ka väikeste riikide puhul on nii valitsused kui ka ehitussektor ise tundnud üha enam vajadust tõsta kvaliteeti, efektiivsust ja tootlikkust ning pakkuda üha läbimõeldumat ning tõhusat tarneahelat.

Ehitusuudised.ee uuris 31. märtsil Tallinnas ehituse maailmaklassi koolituspäeva läbiviija, Inglismaa mõjukaima ehitusstrateegi ning kogu saareriigi sektori muutuste eestvedaja Don Wardi käest, miks on muutused ehituses oluliseks muutunud ning miks tasub tema juhitud päevast osa võtta.  Jätkub Don Wardi pöördumine Eesti ehitussektorile.

Ehituse valdkonnas on viimasel ajal olnud mainitud tulemuste kasvatamisel nimel aktiivsed ettevõtted ja tellijad Norrast Hong Kongi ja Singapurini, Hollandist Uus-Meremaani, Taanist Katari ja Araabia Ühendatud Emiraatideni, kes panustavad jõuliselt oma konkurentsivõime kasvatamisele.

31. märtsil avaneb Eesti ehitussektori ettevõtjatel suurepärane ja unikaalne võimalus saada osa nimetatud riikide parimatest praktikatest, õppetundidest, soovitustest ning omal nahal ära kogeda, millist sisulist tööd teevad teiste riikide ehitussektori eestvedajad. Olen kindel, et Eesti ettevõtjad ei soovi jääda maha rahvusvahelist tõestatud trendidest ja ettevõtmistest efektiivsuse kasvatamisel. Kutsun Teid kõiki sellest osa saama.

Eesti ehitussektori panus majandusse on märkimisväärne ning moodustab kogu majandusest väga suure osa.  Samuti on ehitussektor üks suurimaid tööandjaid kogu riigis. Viimase Maailma Majanduse Foorumi raportis asub Eesti kogu taristu kvaliteedinäitajate poole pealt 38.-l kohal.

Eraldi võttes

Koht sektoriti
2014-15
2010-11
Muutus
ÜLDINE3831-7
Teed5451-3
Raudteed40422
Sadamad17181
Lennujaamad9877-21
Elektri varustuskindlus5345-8

Tulevaste projektide, näiteks Tallinn-Tartu maantee neljarajaliseks muutmine, Rail Baltica, ministeeriumide kaksiktorn või mis iganes muu erasektori poolne tellitud arendus või ehitustöö, kui palju mõeldakse nende teostamise tarneahela parendamise peale?

Maailmatasemel ehituskeskkond nõuab maailmatasemel tarneahela juhtimist. Kas Eesti ehitussektor on  piisavalt varustatud juhtimisvõtetega, et tagada sektori efektiivne tarneahel, tõsta kvaliteeti ning seeläbi tõsta nii ehituse kui ka kogu riigi konkurentsivõimet ja elukvaliteeti?

Millisel tasemel on Eesti ehitussektori tööturvalisus võrreldes teiste riikidega või kui palju meie projektidest tegelikult on oma eelarves ja teostatakse tähtaegselt, kui palju me maksame oma ehitiste ja rajatiste eest võrreldes sellega, mis need tegelikult võiksid maksta või kuidas me panustame, et olla teiste riikidega võrreldes kõrges konkurentsis?

31. märtsil viib Don Ward Tallinnas läbi Ehituse maailmaklassi töötoa: Kuidas lahendada probleeme ja tõsta tootlikkust ehituses?

NB! Töötuba hõlmab sünkroontõlget eesti keelde!  

Töötuba annab 5,8 täiendõppe punkti!

Don Wardi töötuba on valitud üheks viimase aja parimaks nii Inglismaal, Taanis, Rootsis, Norras kui ka Dubais ja Hiinas.

Lisainfo ja registreerimine siit.

Kuidas oleks muuta ehituskeskkonna mõjufaktoreid, näiteks vähendada raiskamist, tõsta ressursside suutlikkust, sh energia- ja vee kasutust, ja üldist keskkonnahoidlikkust? Kas me kasutame maksimaalselt ära tehnilisi võimalusi ja andmeid, mida projektid meile ise kätte toodavad?

Või kuidas on mõelnud ehitussektor kindlustada oma töötajate järelkasvu, teadmiste ja oskuste täiendamist või laseme kõigil töötajatel ning potentsiaalsetel talentidel pigem minna tööle IT sektorisse, mis on kaasaegsem, innovaatilisem ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimelisem?

Kõik need küsimused ja faktorid on väga olulised kujundamaks ehitussektori igapäeva tööd ning lähemat- ja kaugemat tulevikku. Kutsun kõiki ehitussektoriga seotud inimesi ning osapooli, kes soovivad olla maailmatasemel või seda saavutada, 31. märtsil võtma osa minu poolt läbiviidavast ehituse maailmaklassi töötoast Tallinnas, kus annan oma parima, et aidata teil kujundada praktiline ning edukas strateegia, mis on abiks teie ettevõttele ning Eesti ehitussektorile. Ehitussektor muutu vaid teie abiga.

 

Don Ward

Chief Executive, Constructing Excellence (UK)

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785