KV portaal: majade hinnad kasvasid 11%

Majade müügipakkumiste keskmine hinnakasv Eestis oli mullu 11%, Harjumaal tõusid hinnad 10%.

Kinnisvaraanalüütiku Tõnu Toomparki sõnul pakuti kinnisvaraportaalis kv.ee detsembris 2014 Harju maakonnas müügiks 2543 maja. Aastataguse ajaga võrreldes on majade pakkumiste hulk vähenenud 2%, kuid nende keskmine pakkumishind kasvanud 10%.

Harjumaa majade turu suurimas piirkonnas ehk Tallinna linnas on majade müügipakkumiste arv aastaga vähenenud 9%. Tallinnas pakuti 2014. aasta detsembris müügiks 1077 maja. Samas kerkisid Tallinna majade müügipakkumiste keskmised hinnad 11%.

Suurim müügipakkumiste kasv on 50% aastaga Keilas, kus 2013. aasta detsembris oli portaali andmetel pakkumisel 38 maja ja 2014. aastal samal ajal 57 maja.

Majade hinnad on tõusnud pea kõikides Harjumaa valdades. Näiteks Keila vallas on hinnad aastaga tõusnud 13% ja Keila linnas koguni 20%. Hinnad on allapoole tulnud ainult Kiili vallas ja Saue linnas. Kiilis vähenes majade pakkumishind aastaga 13% ja Saue linnas 5%.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed