Birjo Must • 13 september 2012

Ehitusmaterjalide ekspordis hiigelajad

Eesti ehitusmaterjalide tootjad plaanivad tänavu eksportida 155 miljoni euro eest, mis on kõigi aegade parim tulemus.

Isegi buumiaegne eksport jääb sellele alla - 2008. aastal müüdi Eestis toodetud ehitusmaterjale välismaale 151,4 miljoni euro väärtuses. Mullusega võrreldes prognoosib ehitusmaterjalide tootjate liit (EETL) selleks aastaks üheksaprotsendist ekspordi kasvu.

Müük välisturgudele kasvab ka järgmisel aastal, võis kuulda eile Äripäeva ja EETLi konverentsil "Ehitusmaterjalide tootjate äriplaan 2013". Tuleval aastal üritame saavutada kasvu mujal kui Eestis, rääkis ASi Lasita Aken juhatuse esimees Egon Mats.

"Oma äriplaani tehes me koduturule nii väga ei looda ja kasvu üritame saavutada väljaspool riigipiiri. See aga peab olema tubli töö tulemus, sest ega ka ümberkaudsetes riikides pole suurt kasvu oodata," tõdes ta.

Milliseid ekspordiplaane peavad teised ehitusmaterjalide tootjad, loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785