Ain Alvela • 28 jaanuar 2011

Rebane: siseturule tootjate perspektiiv kurvavõitu 

Eesti Ehitusmaterjalitootjate Liidu tegevdirektori Enno Rebase sõnul on eksportivate ehitusmaterjalitootjate tulevik lootusrikas, siseturule tootvatel firmadel aga kurvavõitu.

„Siseturu poolelt loodame küll, et CO2 kvootide rahast tehtavad võimalikud hoonete renoveerimised energiasäästu nimel toimuma hakkavad, see aitaks ka soojustusmaterjalide, avatäidete ja fassaadimaterjalide tootjaid järje peale,“ ütles Rebane.

„Hooned on väidetavalt välja valitud, aga nendega peaks nüüd väga kiiresti tegutsema hakkama. Väga-väga oleks vaja ka teedeehituse ja taristu objektide ehituse aktiviseerumist reaalsete ehitusprotsesside näol – et ka täitematerjalide ja betooni pool veidigi rakendust leiaks,“ lisas ta.

Rebase hinnangul mõjutab täitematerjalide ja betooni tootjaid väga negatiivselt kaevandamisõiguse tasu tõus (mh paekillustiku puhul näiteks 20%), kaudselt võib see mõjutada negatiivselt ka betoonelementide eksporti, mis siiani mitut ettevõtet on oluliselt aidanud.

Eksportijate edukus sõltub tema sõnul välisturgude olukorrast, siseturul loodetakse aga ehitusaktiivsuse tõusu.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785