Eluasemeturu hangumine jätkub

Euroopa võlakriis, aga ka reaalpalga langemine on viimasel kolmel kuul hammustanud tüki Eesti majapidamiste kindlustundest ning üks koht, kus ärevus välja lööb, on kinnisvaraturg.

"2009 oli ikkagi sügav masu ja see, et meil 2011. aasta oktoobris oli tehingute arv madalam kui 2009. aastal, on tõepoolest esmapilgul üllatav. Aga kui me põhjustesse hakkame süüvima, seda üleüldist ebakindlust hindama, mis meil täna turul toimub, siis tegelikult on see omamoodi arusaadav," ütles ühinenud Pindi Kinnisvara ja Eri kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.

Eestlaste kindlustunne on konjunktuuriinstituudi andmeil alates juulist languses ning inimesed lükkavad pikaajaliste kohustuste võtmist ja püsikaupade soetamist edasi. "Nüüd tehakse neid ostuseid lihtsalt tunduvalt aeglasemalt ja tunduvalt ettevaatlikumalt," ütles Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing.

Kuigi eluaseme keskmine ruutmeetri hind on tõusnud, sõnas Peep Sooman, et enamikes linnades ja suurtes elamurajoonides see tõele ei vasta ning ka selge hinnatrendi puudumine võib koduostjate aktiivsust vähendada.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed