Ainult tellijatele
Autor: Ehitusuudised • 5. august 2019
Ainult tellijatele

Järelvaadatav: Hoonete energiatõhususe regulatsiooni täiendused

Alates 2010. a on teada, et pärast 2020. a valmivad hooned peavad vastama liginullenergiahoone tasemele. Eesti sätestas ühe esimese liikmesriigina liginullenergiahoone nõuded 2013. a, lähtudes tolle aja parimast teadmisest. Möödunud viie aasta pikkuse perioodi järel oleme liginullenergiahoone nõuete rakendumisele jõudnud oluliselt lähemale. Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi tellimusel on läbi viidud uus analüüs, mille tulemuste alusel on kavas täpsustada hoonete energiatõhususe regulatsiooni.

Eestis vastu võetud hoonete energiatõhususe regulatsioon koosneb kolmest määrusest. Neist esimeses on sätestatud miinimumnõuded, kasutusotstarbed ja liginullenergiahoone nõue; teises on sätestatud energiatõhususe arvutusmetoodika ning tüüpilise kasutuse väärtused ning kolmandas on sätestatud nõuded energiamärgise andmisele ja vormile. Tänavu võetakse vastu mitmed kõiki kolme, teineteisega tihedalt seotud, määrust puudutavad hoonete energiatõhususe regulatsiooni täiendused. Täpsustused puudutavad ka liginullenergiahoone nõudeid ning nendele nõuetele kohalduvaid erandeid.

Veebiseminari viib läbi Majandus ja Kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamusosakonna nõunik Margus Tali.

singleSalePaywall.loginWarning
Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus

Vormista püsimaksega tellimus kohe ja saad:

  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja
  • Kuulata ehituse teemalisi podcaste
  • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785