Autor: Ehitusuudised • 22. juuli 2019

Järelvaadatav: Hoonete energiatõhususe uuendatud määrused ja nõuded

Veebiseminaril käsitletakse määruste muudatusi, uusi nõudeid, arvutuspõhimõtteid ning teatud juhtudel rakenduvaid erandeid. Uusi nõudeid selgitatakse ka arvutusnäidete abil.

Alates 2010. a on teada, et peale 2020. a valmivad hooned peavad vastama liginullenergiahoone tasemele. Eesti sätestas ühe esimese liikmesriigina liginullenergiahoone nõuded 2013. a, lähtudes tolle aja parimast teadmisest. Möödunud viie aasta pikkuse perioodi järel oleme liginullenergiahoone nõuete rakendumisele jõudnud oluliselt lähemale. Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi tellimusel on läbi viidud põhjalikud analüüsid, mille tulemusel täpsustati nõudeid ja arvutusmetoodikat ning kehtestati ka teatud erandeid.

Eestis vastu võetud hoonete energiatõhususe regulatsioon koosneb kolmest määrusest. Neist esimeses on sätestatud miinimumnõuded, kasutusotstarbed ja liginullenergiahoone nõue; teises on sätestatud energiatõhususe arvutusmetoodika ning tüüpilise kasutuse väärtused ning kolmandas on sätestatud nõuded energiamärgise andmisele ja vormile. Praeguseks on avaldatud kahe uue, teineteisega tihedalt seotud, määruse terviktekstid ning kolmanda määruse täiendused.

Veebiseminari viib läbi Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) hoonete energiatõhususe ja sisekliima professor ning TalTechi ehituse ja arhitektuuri instituudi direktor Jarek Kurnitski.

Lisainfot veebiseminaride kohta saab küsida Liina Aru käest ([email protected]).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus

Vormista püsimaksega tellimus kohe ja saad:

  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja
  • Kuulata ehituse teemalisi podcaste
  • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785