Autor: Ehitusuudised • 14. juuni 2024

Kaevandusmahte juhivad liiv ja kruus

Maa-ameti andmetel kaevandati Eestis 2023. aastal kadusid arvestamata 10,2 miljonit tonni põlevkivi, kaevandatud kogus oli 5% väiksem kui 2022. aastal ja 11% väiksem kui 2018-2022 aastatel keskmiselt.
Laadimine lubjakivikarjääris (Foto: Maa-amet).

Põlevkivi oli jätkuvalt Eesti enimkaevandatud maavara. Lisaks põlevkivile kaevandati 2023. aastal koguseliselt kõige enam liiva ja kruusa (kokku 6,3 miljonit kuupmeetrit), lubjakivi ja dolokivi (kokku 2,4 miljonit kuupmeetrit) ning turvast (0,9 miljonit tonni). Väiksemas koguses kaevandati ka savi ja meremuda.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785