Autor: Ehitusuudised • 3. juuni 2024

Tartu kuulutas välja hanke Sõpruse silla rekonstrueerimiseks

Ehitaja ülesandeks saab olema Tartu Sõpruse silla põhjalik ümberehitus, mis valmib 2026. aasta sügiseks.
Sõpruse sild Tartus
Foto: Arno Mikkor

Sõpruse sillal parandatakse autode sõiduteed ning liikumisvõimalusi nii jalakäijatele kui ratturitele. Uue lahenduse kohaselt saab sillal olema 2 + 2 sõidurada ning sild ehitatakse mõlemalt poolt laiemaks, et mahutada sellele ka piisavalt laiad ratta- ja jalgteed. Nii jalgratturid kui jalakäijad eraldatakse sõiduteest piirde ja ohutusalaga. Kahesuunalised rattateed saavad olema 2,25 meetri laiused ning asuvad mõlemal sõidusuunal. Jalgteede laius saab sillal olema 2 meetrit. Samuti ehitatakse välja rattateed ja -rajad Karlova suunas ja kõikidele sillalt tulevatele ning sinna viivatele pööretele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785