Autor: Ehitusuudised • 17. aprill 2024

Transpordiamet võtab Rapla maantee ohtlikud teepiirded maha

Transpordiamet otsustas mitte jätkata Tallinna–Rapla–Türi maantee km-l 17,6–21 paigaldatud keskpiirde katseprojektiga ja piire eemaldada. See asendatakse painduvate püsttähiste, ehk kummipostidega.
Piirde eemaldamise ja kummipostide paigaldamisega on planeeritud alustada selle aasta suvel sama teelõigu asfaltkatte taastusremondi käigus.
Foto: Transpordiamet

„Meie eesmärk keskpiirde paigaldamisel oli sõidusuundade eraldamisega parandada liiklusohutust sellel teelõigul ning katsetada lahendust Eesti liiklustingimustes. Veendusime, et see aitab vältida laupkokkupõrkeid, kuid pärast üldise õnnetuste arvu analüüsimist jõudsime järeldusele, et tee ristlõige ei ole oma kitsuse tõttu selleks siiski sobiv,“ ütles Transpordiameti peadirektor Priit Sauk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785