Autor: Äripäev • 23. veebruar 2024

Ehitusfirmadel libises käest tükk töömahtu

Ehituses oli eelmisel aastal püsihindades mõõdetuna langus. Samas näiteks välisriikides tegutsevate Eesti ehitusettevõtete mahud suurenesid eelmisel aastal aasta varasemaga võrreldes 18%.
Foto: Andras Kralla
Ehitusettevõtted ehitasid eelmisel aastal Eestis ja välisriikides püsivhindades kokku 6 protsenti vähem kui aasta varem. Ainult kohalikku ehitusturgu arvestades vähenes ehitusmaht 7 protsenti, teatas statistikaamet.

Ehitusettevõtted ehitasid kokku 4,1 miljardi euro eest: hooneid 2,6 miljardi ja rajatisi 1,5 miljardi euro eest. Võrreldes 2022. aastaga ehitati hooneid 11% vähem ja rajatisi (teed, sillad, sadamad, magistraaltorustikud, side- ja elektriliinid, spordiväljakud jms) 4% rohkem, teatas amet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785