Autor: Tõnu Mertsina • 12. veebruar 2024

Tõnu Mertsina: Kas Põhjamaad on ikka Eesti ekspordi languse põhisüüdlased?

Tõnu Mertsina.
Foto: Andras Kralla
Eesti ekspordi vähenemist on seostatud eelkõige Põhjamaade nõrgenenud nõudlusega, kuid tegelikult tuli enamus ekspordilangusest hoopis muudelt turgudelt, kirjutab Swedbanki majandusnalüütik Tõnu Mertsina.

Eesti päritolu kaupade eksport väheneb juba ülemöödunud aasta novembrist. Eelmisel aastal kukkus see jooksevhindades 17%. Kuigi ekspordihindade langus on sellisele kukkumisele kaasa aidanud, vähenes eksport püsivhindades samuti oluliselt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785