Autor: Ehitusuudised • 6. veebruar 2024

Ehitusmaterjalide tootmine langes pea 22 protsenti

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted 2023. aastal püsivhindades 10,5% vähem toodangut kui aasta varem. Suurema osatähtsusega tööstusharudest kahanes puidutöötlemine (16,8%), metalltoodete (9,2%), ehitusmaterjalide (21,9%) tootmine.
Tööstusharudest vähenes kõige enm ehitusmaterjalide tootmine ja puidu töötlemine.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helle Bunderi sõnul vähenesid tootmismahud 2023. aastal kõigis kuudes. „Möödunud aasta oli tööstusettevõtetele raske, võrreldes varasemate perioodidega võib täheldada, et nii vähe toodeti viimati 14 aastat tagasi,“ kommenteeris Bunder.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785