Autor: Ehitusuudised • 22. jaanuar 2024

Tööstustoodangu tootjahinnad jätkasid langust

Elektrivarustuse taastamine Saaremaal.
Foto: Liis Treimann
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes 2023. aasta detsembris võrreldes novembriga 0,8% ja võrreldes 2022. aasta detsembriga 4,4%, teatas statistikaamet. Ühed suurimad mõjutajad olid puit- ja pabertoodete valdkonad

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit võrreldes 2022. aasta detsembriga enim hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, puidutöötlemises, puit- ja pabertoodete ning toiduainete tootmises. „Vastupidist mõju avaldas elektroonika- ja elektriseadmete tootmise hinnatõus,“ täpsustas Šokman.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785