Autor: Ehitusuudised • 13. november 2023

Puidusektoris on head ajad esialgu veel mägede taga

Olukord puidusektoris on keeruline, mitmendat kvartalit järjest on olnud majanduslangus, intressimäärade tõus on tugevalt pärssinud ehitustegevust, sisendhinnad on kõrged, konkurentsivõime eksporditurgudel on vähenenud. Eesti Erametsaliidu tellimusel teeb puiduturust ülevaate Heiki Hepner.
Puidutööstuste jaoks häid uudiseid lähiajal oodata pole.
Foto: Toomas Kelt

Hepner ütleb, et kui võtta ette puidutööstuse suurem pilt, siis ega häid uudiseid eriti oodata pole. “Mitte ainult puidutööstus, vaid kogu tööstussektor on languses. Siin on erinevaid globaalseid mõjureid: üleüldine majanduse jahtumine, Venemaa algatatud sõda Ukrainas, kobarkriiside mõju, kuid ka Eesti riigi valed tööstussektorit puudutavad otsused, mis nüüd kätte maksavad. Peab ütlema, et Eesti riik on teinud kõik selleks, et siia ei soovi mitte keegi investeerida ja uut tööstust püsti panna. Niiet seis on keeruline, turu nähtavus madal ning see kõik on vähendanud kohaliku tööstuse konkurentsivõimet,” nendib Hepner.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785