Autor: Toomas Kelt • 20. november 2023

Saepalgi hind on ülemaailmses languses

Nõrgenenud nõudlus saematerjali järele on langetanud saepalgi hindu aastaga üle maailma keskmiselt kümme protsenti, selgub globaalset puiduturgu analüüsiva Wood Resources International´i (WRI) ülevaatest.
Saepalgi hinnad on ülemaailmses languses, saeveskite tootmiskulud ei käi aga igal pool sama rada.
Foto: Andres Haabu

WRI koostab globaalset saepalkide hinnaindeksit kahekümne olulisema metsandusriigi andmetele tuginedes. Värke globaalne hinnaindeks, mis kajastab teise kvartali hindu, on aastaga langenud kümme protsenti, kuid eelmise aasta sama perioodi kajastav indeks oli läbi aegade kõrgeim.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785