Autor: Ehitusuudised • 20. oktoober 2023

Tartus käivitus Eesti suurim soojussalvesti

Gren Tartu elektrijaamas avatud soojussalvesti on Eestis seni ainulaadne, 45 m kõrguse ja 5,5 miljonit eurot maksma läinud seadme salvestusmaht on kuni 500MWh/a ning see võimaldab vähendada CO2 heidet ligi 2000 tonni aastas.
Salvesti on tööpõhimõttelt isoleeritud veemahutiga, kus tipuperioodidel üle jääv soojusenergia salvestatakse sooja veena. Foto: Gren

„Ennekõike annab uus salvesti meile edaspidi kaugküttevõrgus suurema varustuskindluse, see aitab hoida tasakaalu soojuse tarbimise ja tootmise vahel. Kui mingil põhjusel mõni katel seiskub, võetakse puuduv soojus salvestist ja tarbijatele jääb märkamata lühike tootmise häire,“ rääkis Greni Eesti äride juht Margo Külaots.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785