Autor: Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht • 13. september 2022

Ehitushind ei ole kõrge, vaid õiglane

Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos ütleb, et tänavu ei tule ehituses rahategemise aasta.
Foto: Jake Farra
2022. aasta esimene pool oli ehitajatel tööde tegemise aeg nagu aasta tagasigi samal ajal. Samas ei olnud ei eelmine ega ka tänavune aasta ehitussektoris raha teenimise aasta. Ehitushind aga ei ole kunagi liiga kõrge, ta on alati õiglane, väidab Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos.

Statistikaameti andmetel tõusis ehitushinnaindeks 2022. aasta teises kvartalis võrreldes aasta esimese kvartaliga 4,9% ja võrreldes möödunud aasta sama ajavahemikuga 18,8% ning käib justkui inflatsiooniga sama jalga. Eesti Konjunktuuriinstituut pakub korralikke numbreid. Ehitusvõimsuste rakendatus püsib 85%l, mis on märksa kõrgem kui aasta varem (73%). Selgub ka, et paljudel ettevõtetel on ehitusvõimsused rakendatud maksimaalselt ja peamine häiriv tegur on tööjõupuudus (40% ettevõtetel).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785