Autor: Ehitusuudised • 16. juuni 2022

Lauri: vana ehitisregister oli suur turvaauk

Praegune julgeolekukeskkond, kus Eestit põhimõtteliselt igapäevaselt rünnatakse, oli üks põhjus, miks mindi uue ehitisregistriga edasi, kuigi oleks võinud kaaluda ka pikemat testimist, vastas justiitsminister Maris Lauri Riigikogu infotunnis Andres Metsoja küsimusele ehitusregistri probleemide kohta.
Justiitsminister Maris Lauri sõnul oli ülimalt keeruline ette näha uue süsteemiga kaasnevaid probleeme.
Foto: Raul_Mee, Raul Mee

Metsoja tõi esile, et 30. mail kasutusele võetud uue ehitisregistri tarkvaraprobleemid ei võimalda kohalikel omavalitsustel ehituslubade menetlustähtaegadest kinni pidada. Justiitsminister Maris Lauri möönis, et tegemist on tõesti olulise probleemiga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785