Autor: Ehitusuudised • 21. aprill 2022

Paranevad ehitajate võimalused saamata jäänud töötasu väljanõudmiseks

Valitsus toetas tänasel istungil seadusemuudatusi, millega parandatakse ehitustööliste võimalusi välja nõuda saamata jäänud töötasu. See puudutab nii Eestisse lähetatud kui kohalikke töötajaid, kelle jaoks paranevad võimalused nõuda välja saamata jäänud töötasu ettevõttelt, kes tellis tema tööandjalt ehitustöid.
Ehitajate kindlus palk kätte saada peaks paranema.
Foto: Liis Treimann

„Kahjuks on ehitussektoris liiga tihti probleeme töötajatele palkade maksmisega. Näiteks eelmisel aastal moodustasid tööinspektsioonile laekunud avaldustest ehitussektori töötasu nõuded tervelt 10 protsenti. Seetõttu astume samme töötajate kaitseks, mis aitavad välja teenitud töötasu vähemalt osaliselt kiiremini kätte saada. Kui töötaja pole täitemenetluses saanud töötasu kätte nelja kuu jooksul, tekib tööd tellinud ettevõttel kohustus maksta välja töötasu miinimumpalga ulatuses, kui ta ei kontrollinud eelnevalt, kas tehingupartner on võimeline oma töötajatele palka maksma,“ selgitas tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785