Autor: Logistikauudised.ee • 7. aprill 2022

Eesti loobub Vene gaasist

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas ja Soome majandusminister Mika Lintilä leppisid kokku, et Soome ja Eesti rendivad ühiselt veeldatud maagaasi (LNG) ujuvterminali, mis asub tagama kahe riigi gaasi varustuskindlust. Valitsus tegi täna otsuse loobuda lõplikult Venemaa gaasist veel sel aastal.
Praegu kasutavad LNG-ujuvterminali leedulased. Foto Klaipeda terminalist pärineb 2014. aastast.
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Scanpix

Minister Aasa sõnul sõltub nii Eesti kui ka Soome maagaasiga varustatus tugevalt Venemaast, mistõttu tuleb praegusel ebastabiilsel ajal oma seljatagune kindlustada ning luua valmisolek Venemaalt pärinevast gaasist loobumiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785