Autor: Ehitusuudised • 19. november 2021

Saaremaal sai uus sild nime teeneka teedeinseneri järgi

Saaremaal sai reedel valmis Kuressaare–Sääre riigitee remont ning sellega koos avati Salmes ehitatud sild, mis hakkab legendaarse teedeinseneri Aleksander Kollo auks kandma Sassi silla nime, teatab transpordiamet.
Sillale andis nime teedeinsener Aleksander Kollo.
Foto: Transpordiamet

"Uurisin sildadele inimeste nimede panemist ja selgub, et lähiajaloos ei ole seda tehtud. Varem on Tartus ehitatud kivisild Katariina II auks ja see sai nime Katariina. Pärnumaal Tori–Massu teel asub sild nimega Feldmani, mis on ehitatud 1964. aastal, kuid dokumentidest välja ei tule, kust see nimi pärit on," rääkis transpordiameti taristu haldamise teenistuse lääne üksuse juhataja Hannes Vaidla.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785