Autor: Ehitusuudised • 15. november 2021

Leedu sai sünkroonimisvalmis elektrisüsteemi ühenduse Poolaga

Leedu elektri põhivõrguettevõtja Litgrid lõpetas edukalt Leedu ja Poola vahelise LitPol Linki jaama laiendusprojekti. Tegu on olulise verstapostiga Balti riikide elektrisüsteemide sünkroniseerimisel Mandri-Euroopaga.
LitPol Linki laienduse pidulik avamine.
Foto: Litgrid

"Balti riikide sünkroniseerimine Mandri-Euroopa elektrisüsteemivõrguga on ennekõike riikliku julgeoleku projekt, mis võimaldab Leedul, Lätil ja Eestil iseseisvalt hallata oma elektrisüsteeme usaldusväärsete partneritega samal sagedusel. Ettevalmistused kõigis neljas riigis edenevad kiiresti ja me liigume järjekindlalt eesmärgi poole, et 2025. aastal sünkroniseerimine toimuks. Selle eesmärgi olulisim lüli on meil nüüd olemas - uuendatud LitPol Link jaam. See tähendab, et nüüdsest ei saa keegi meid jätta isoleerituks: vajaduse korral saame peagi ühenduda Mandri-Euroopa sünkroonalaga,“ ütles Leedu energeetikaminister Dainius Kreivys.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785