Autor: Triin Uibopuu • 29. oktoober 2021

Vaata, mis toimus Taristuehituse konverentsil

28. oktoobril toimus Hotel L´Embitus Taristuehituse konverents, kus räägiti päevakajalistel teemadel pea 120le saali kogunenud ja veebis ülekannet jälgivale ettevõtte juhile. Samuti autasustati Äripäeva taristuehituse TOPi võitjaid. Vaata ka meeleolukat pildigaleriid.
Taristuehituse konverentsil kõneles MKMi asekantsler Jüri Rass ehituse pikast vaatest.
Autor: Raul Mee

Konverentsi avas tervitusega majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Seejärel esinesid Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ehituse asekantsler Jüri Rass, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, TREV-2 Grupi juhatuse esimees Sven Perten, RB Rail Eesti filiaali juht Priit Sauk, Rail Baltic Estonia keskkonnajuht Roland Müür, Transpordiameti Taristu arendamise osakonna juhataja Jaan Tarmak, volitatud teedeinsener Ain Kendra, ajuteadlane Jaan Aru, Enefit Connecti ühendvõrkude arendusjuht Ruth Simpson, TalTechi sillaehituse professor Juhan Idnurm ja Enefit Greeni juhatuse liige Innar Kaasik .

Auhinnad andis üle KPMG Baltics Audiitorkogu juhatuse liige, partner ja auditivaldkonna juht Indrek Alliksaar. Taristuehituse TOPi võitis Eleväli AS, teise koha saavutas Tariston AS ja kolmanda Üle OÜ.

Konverentsipäeva vedas edukalt Harjumaa Omavalitsuse väliskoostöö nõunik Kaarel Kose.

Räägiti taristuehituse pikast vaatest ja mõjust keskkonnale. Ülevaate sai veel, kuidas Rail Baltica globaalne projekt aitab luua majanduskoridori põhjast lõunasse ja kuidas on võimalik edukalt ja oskuslikult tuulepark sobitada elukeskkonda. Lühiülevaate sai ka sillaehituse kogemustest ja kuidas mõjutab elekter kui taristu meie homset elukeskkonda. Veel kajastati Tallinna betoontee katselõigu uuringu tulemusi ning lisaks kuulis põnevat ettekannet, kuidas töötab inimmõistus.

Vaata ka allolevat Raul Mee fotogaleriid.

28OCT2021 Taristuehituse konverents 2021 . Foto autor Raul Mee
Autor: Raul Mee
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785