Autor: Ehitusuudised • 22. september 2021

Ehitussündmus BuildIT 2021 keskendub tänavu mürale

Juba 8. korda toimuv ehitusteemaline sündmus BuildIT 2021 toimub sel aastal 13.-14. oktoobril TalTechis. Sündmus on kahepäevane - esimesel päeval toimub konverents ja sellele järgneb võistluspäev. Tegevinseneridele 5.8 täiendõppepunkti.
Fotomälestus eelmise aasta võistlusest, mis kuulub lisaks konverentsile sündmuse juurde.

Sellel aastal on konverentsi peateemaks “Akustika”, keskendudes ruumiakustika ja tarindite helipidavusele ning linna- ja tehnosüsteemide poolt tekitatud mürale. Konverents on jälgitav ka veebis.

Konverentsil esinevad oma ala spetsialistid, nagu Hans Orru, kes räägib liiklusmürast, Kaarel Sepp teeb ettekande keskkonnamürast taristuprojektides, Marko Ründva esitleb müraprobleemi inimese kui helide vastuvõtja perspektiivist.

Kaupo Kõrven tuleb rääkima ruumiakustikast, kui akustika valdkonnast, mille eesmärgiks on toetada ruumi funktsiooni, Jüri Lavrentjev kõneleb meile mürast ja selle vähendamisest ruumides, Dr. Mikko Kylliäinen teeb ettekande teemal “Tarindite heliisolatsiooni modelleerimine”, mille eesmärk on anda ettekujutus sellest, kuidas tarindid käituvad heliisolatsiooni suhtes.

Konverentsi viimaseks esinejaks on Peep Pihlapson, kes esitleb meile kergkonstruktsioonide isolatsiooni Kodumaja Projekteerimise OÜ näitel, lisaks tutvustab ta madalsagedusega õhu- ja sammumüra mõõtmist.

Võistluspäeval on kavas juba traditsioonilised võistlused nagu pabersilla ehitamine, Ehitusvillak, kahemehesae võistlus, marble run challenge ja müüriladumise võistlus. Uute võistlustena on sel aastal tulemas Puitmajaklastri kandvaim konsool, kus on vaja kahe tunni jooksul ehitada erinevatest puitmaterjalidest võimalikult tugev konsoolne tala; minivõistlus, kus tuleb etteantud esemetest võimalikult täpne noot välja võluda ja Virtuaalreaalsuse minivõistlus, milles saab koguda punkte seigeldes mõnel Nordeconi objektil.

Kogu üritus on tasuta ning suunatud tegevinseneridele, tudengitele, gümnasistidele ning kõikidele teistele ehitushuvilistele.

Konverents ja enamus võistlusi on eelregistreerimisega, selleks vaata meie kodulehele:

2021.buildit-tallinn.eu

Hoia silm peal ka meie Facebooki üritusel:

www.facebook.com/events/839548556775932/

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785