Autor: Äripäev • 16. september 2021

Elering: leedukate tegevus võib meil veelgi elektri hinda tõsta

Leedu on vastu võtnud otsused, mis vähendavad Venemaa võimalusi müüa Balti piirkonda elektrit, see aitab kaasa hinnatõusule ning võib kaasa tuua Venemaa-poolseid lisameetmeid.
Valgevene tuumajaam Astravets on Leedus suurt meelehärmi põhjustanud.
Foto: TASS

Sellisele hinnangule jõudsid Eesti põhivõrguhaldur Elering ja Läti poolelt AST. Leedu süsteemihalduri Litgridi sammude taga on Leedu soov vältida Valgevene tuumaenergia pääsu Balti turule, kuid Eesti ja Läti süsteemihaldurite hinnangul pole täiendavad piirangud kolmandate riikide elektri impordiks vajalikud, kuna seda tagab ka praegu kehtiv ülekandevõimsuste lahendus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785