Autor: Ehitusuudised • 11. juuni 2021

WDBE seminar: HOW CAN DATA-DRIVEN PLANNING CREATE MORE INCLUSIVE URBAN ENVIRONMENTS?

15.-16. juunil toimuval WDBE eelseminaril vaadeldakse lähemalt andmekasutusega seotud võimalusi tänapäevastes linnaplaneerimisprotsessides.

15. juuni kell 15:30–18:00 (Eesti aeg)

16. juuni 11:00–13:00 (Eesti aeg)

Esimese päeva sisustab teemadega eestlaste Digitaalehituse klaster ning teise päeva taanlaste Bloxhub.

Andmed on uus globaalne valuuta, kuid mis on andmete väärtus linnaplaneerimisel? Kas planeerimisel kasutatakse kogu andmepotentsiaali ja kas seda peaks üldse tegema? Kuidas andmeid rohkem ära kasutada, nii et need tooks kasu kõigile sidusrühmadele? Need on mõned teemad, mida kahe päeva jooksul käsitletakse kahe riigi vaatenurgast.

15. juuni kavas on arutelu elukeskkonna kaasaegsetest planeerimisprotsessidest. Vaatleme, kuidas meid ümbritsevat keskkonda luuakse. Kas andmed annavad meile vihjeid, kuidas me tulevikus elame ja ruumi kasutame või on selleks midagi muud vaja? Võib-olla läheb nii, et me inimestena ei suuda tulevikus oma keskkonda kujundada ja see areneb vastavalt oma loogikale ning hakkab hoopis meid ümber kujundama. Nendel põnevatel teemadel saab kuulata mitmeid huvitavaid ettekandeid.

16. juuni seminari fookuses on andmepõhised võimalused tänapäevases ehituses. Erinevad esinejad arutlevad selle üle, kuidas saab andmete abil luua paremat ja jätkusuutlikumat ehitatud keskkonda. Koos otsitakse vastuseid küsimustele, kas andmed võivad ehitussektorit muuta ja kui, siis mis see endaga kaasa tooks? Samuti mõtiskletakse selle üle, kuidas me täna andmeid kasutame ning milline on andmekasutuse potentsiaal tulevikus.

Vaata kava, esinejaid ning registreeri end seminarile siit.

Seminar on tasuta, inglise keeles ja hiljem järelvaadatav.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785