Autor: Enno Rebane, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor • 14. aprill 2021

Ehitusmaterjalide tootmine kukkus enam kui ehitus

Foto: Raul Mee, fotograaf
Ehitajate käibemuutustega võrreldes langes ehitusmaterjalide tootmine rohkem. Kõige raskem oli olukord viiruse puhkemisel eelmise aasta kevadel. Tänu ehitustegevuse ja eksportkaubavedude jätkumisele ning ehituspoodide avatuna püsimisele välditi siiski kõige halvemat.

2020. aastal kahanes Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu kuuluvate ettevõtete müügikäive eelmise aastaga võrreldes pea 10% võrra – 537 miljoni euroni. Veidi paremini õnnestus 2020. aasta killustiku, sillutuskivide, puitakende ja terasuste tootjatel, teistest keerulisem oli see aasta seinamaterjalide ja katusematerjalide tootjate jaoks. Soojustusmaterjalide, betoonisegude ja betoonelementide tootjad jäid väikesesse miinusesse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785