Autor: Enno Rebane, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor • 14. aprill 2021
Ainult tellijatele

Ehitusmaterjalide tootmine kukkus enam kui ehitus

Autor: Raul Mee, fotograaf

Ehitajate käibemuutustega võrreldes langes ehitusmaterjalide tootmine rohkem. Kõige raskem oli olukord viiruse puhkemisel eelmise aasta kevadel. Tänu ehitustegevuse ja eksportkaubavedude jätkumisele ning ehituspoodide avatuna püsimisele välditi siiski kõige halvemat.

2020. aastal kahanes Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu kuuluvate ettevõtete müügikäive eelmise aastaga võrreldes pea 10% võrra – 537 miljoni euroni. Veidi paremini õnnestus 2020. aasta killustiku, sillutuskivide, puitakende ja terasuste tootjatel, teistest keerulisem oli see aasta seinamaterjalide ja katusematerjalide tootjate jaoks. Soojustusmaterjalide, betoonisegude ja betoonelementide tootjad jäid väikesesse miinusesse.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688