Autor: Urve Vilk • 28. august 2020

Mustermaja aitab lahendada viletsa tootlikkuse probleeme

Eesti Kunstiakadeemias otsitakse juba mõnda aega lahendust võimalikult efektiivse tootmise ja ladusa tarneahelaga tüüptehasemajale. Mustermajade projekt tunnistati äsja Soome metsanduskontserni Metsä Wood võistlusel Hübriidlinn neljanda koha vääriliseks. Vaatame lähemalt, mis majad need on.
Turu 21 ärimaja põhjal uuriti, kas mustermaja süsteemis saaks projekteerida samasuguse või sarnase lahenduse ja millised oleksid selle keskkonnanäitajad, kui hoone betoonkonstruktsioon oleks valdavalt asendatud LVList konstruktsiooniga.
Foto: Patternbuildings.com

Uudset nn. muutmoodul- või mustermaja kontseptsiooni tutvustas konverentsil Säästlik Hoone 2020 projekti eestvedaja EKA vanemteadur, arhitekt ja arvutusliku arhitektuuri teoreetik, PhD Renee Puusepp.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785