Autor: Urve Vilk • 25. august 2020

Tehases toodetud valmiselemendid annavad renoveerimisele kiirema käigu

Taltechi Ehituse ja arhitektuuri instituudi liginullenergiahoonete uurimisrühma liige Peep Pihelo tutvustas konverentsil „Säästlik hoone 2020“ ülikoolilinnakus valminud pilootprojekti, mille eeskujul oleks tehases ette toodetud soojustuselementide abil võimalik paneelmaju renoveerida senisest märksa kiiremini ja suuremas mahus.

Pihelo rääkis renoveerimise vajalikkuse tausta avades, et hoonete energiatarbimine on üsna suur - globaaslelt umbes 40%, Eestis ca 50% ümber, millest eluhooned moodustavad kolmandiku.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785