Autor: Ehitusuudised • 14. mai 2020

Eesti Geoloogiateenistus avas digitaalse geoloogiafondi

Avatud digitaalses geoloogiafondis on leitavad kõik varem paberkandjatel olnud materjalid. Digitaliseerimise projekti käigus skaneeriti vanad pabertoimikud ja kaardid. Kokku digiteeriti üle 736 000 lehe ja 7000 ruumikuju ning arendati fondi tarkvara.
Foto: Postimees/Scanpix

EGT geoinformatsiooni osakonna juhataja Mariliis Aren: „Oleme geoloogiafondiga astunud uude ajajärku. Fondi avaliku teenuse otsingusüsteem võimaldab leida maapõue valdkonna uuringute aruandeid koos asukohainfo ja muude täiendavate materjalidega ning neid soovi korral alla laadida. Geoloogiafondi rakendus on saadaval eesti, vene ja inglise keeles ning vähendatud funktsionaalsusega kasutatav ka nutiseadmetes.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785