Autor: Eva Kiisler • 13. aprill 2020

„Tekkinud olukord on kõike muud kui meeldiv“

Ehitus on üks vähestest sektoritest, mille toimimist pole koroonakriis veel jõudnud põhjalikult räsida. Kõige enam peavalu põhjustab ehitusettevõtetele pandeemiatingimustes töö jätkamisel tähtaegade täitmine ja projektide külmutamisega kaasnev ennustatav langus lähikuudel, selgus Ehitusuudiste korraldatud küsitlusest.
EG Ehituse juhatuse esimehe Ahto Aruväli sõnul pole koroonakriisi esimesed nädalad ettevõttele veel järsku langust ega suurt tegevuse toppamist kaasa toonud.
Foto: Raul Mee

„Ettevõte jääb ellu, kui tagatakse töötajate tervis ja lepingute täitmine. Kuna ehitussektorile ei ole kehtestatud sulgemist, vaid on kahemeetriste vahede ja isikukaitsevahendite kasutamise reeglid, siis ehitustegevus veel halvatud õnneks ei ole. Ehitusprotsessi saab ka vajadusel konserveerida,“ ütles üldehituse, hüdroisolatsioonitööde ja raudbetoonkonstruktsioonide remondiga tegeleva Traveter Ehituse ja Traveter statyba UAB ning hüdroisolatsioonilahendusi müüva ja paigaldava Primostari juhatuse liige Indrek Uusalu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785