Autor: Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 2. märts 2020

Ettevõtjad teevad riigi plaani maatasa: töötajate registreerimine ehitusplatsidel korda majja ei too

Uue kava kohaselt tuleb tulevikus registreerida igal suuremal ehitusplatsil käijate nimed ja edastada nende platsil viibimise aeg kesksesse riiklikku andmebaasi. Uurisime, kas ettevõtjate silmis on ideel jumet ja kuidas suhtutakse plaani hakata ehitusplatsidel toimuvat riigi pooltrohkem kontrollima.
Foto: Liis Treimann, Postimees/Scanpix

Maksuamet, politsei ja tööinspektsioon tahavad valminud kavaga võidelda ehitussektori käibemaksupettuste, ebaseadusliku võõrtööjõu kasutamise ja ümbrikupalga maksmise vastu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785