Autor: Ehitusuudised • 13. veebruar 2020

Galerii: Ehituse tehnoloogiakonverents 2020

11. veebruaril toimus Tallinnas Tallink Spa Hoteli konverentsikeskuses neljas Ehituse tehnoloogiakonverents, kus arutati digitaalehituse üldise arengu, tulevikku kujundavate tehnoloogiatrendide ja ehitusinfo mudelite kasutamise üle.
Emina Dervisevic, ehitusmaterjalide suurtootja Saint-Gobaini digitaalehituse valdkonnajuht Põhjamaades ja Balti riikides.
Foto: Raul Mee

Ettekannetest kerkis esile, et kuigi Eestis kurdetakse palju ehitussektori digiarengu üle palju, võime ennast rahumeeli liigitada selles vallas edukaks riigiks, jäädes maailmas alla vaid vähestele.

Samas rõhutati asjatundlikku muudatuste juhtimist ja inimeste ehk kasutajatega tehtava töö tähtsust digitaalehituse vahendite igapäevakasutusse viimisel.

Emina Dervisevic, ehitusmaterjalide suurtootja Saint-Gobaini digitaalehituse valdkonnajuht Põhjamaades ja Balti riikides tutvustas konverentsil koos NCC-ga töös olevat pilootprojekti, mis võimaldab ehitajal materjalide vajadust hõlpsasti eelarvestada ja vaid paari hiirekliki abil kontrollida ja juhtida nende tarnet ehitusplatsile. Osalejates tekitas huvi, millal lahendus ka Eestis kasutusele võiks jõuda: otsest takistust ei ole, kuigi lahenduse kasutuselevõtt on esialgu jõukohane vaid suurfirmadele.

Ka Dervisevic rõhutas, et parim digitaliseerimise taktika on keskenduda inimestele ja nende harimisele. "Erinevad digilahendused ei püsi äriprotsessides diskreetselt taustal, vaid moodustavad osa tervikust. Oluline on pöörata tähelepanu mitte digitaalsete vahendite kasutamisel esinevatele kitsaskohtadele, vaid äris ette tulevatele takistustele, mida digitaalsed vahendid saaks aidata lahendada. Saint Gobainis näeme võimalust digitaalsete vahendite abil inimeste kogemusi muuta," rääkis ta.

Tutvustame põnevamaid ettekandeid peagi Ehitusuudised.ee vahendusel.

Tallinn 11FEB2020 Ehituse Tehnoloogiakonverents 2020. Foto Raul Mee
Foto: Raul Mee
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785