Autorid: Urve Vilk, Lauri Leet • 7. veebruar 2020

Vana kivi väärib eksponeerimist

Eesti 20. sajandi arhitektuuris mängisid materjalidena olulist rolli silikaattellis ja betoonkivi, mis väärivad hoolimata sellest, et tegu on väga harilike ehitusmaterjalidega, ehituspärandi uurija Maris Mändeli hinnangul säilitamist ja eksponeerimist.
Nõukogude perioodil täheldatav nähtus, millega sooviti eristuda, oli punastest tellistest mustrite seintesse ladumine.
Foto: Maris Mändel

Maris Mändel, kes on uurinud, kas ja kui väärtuslikuks võib pidada meie kõige harilikumat ehitusmaterjali, kaitses möödunud aasta lõpus EKAs 20. sajandi peamiste ehituskivide teemal doktoritöö “Tehiskivimaterjalid Eesti 20. sajandi arhitektuuris”.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785