Autor: Ehitusuudised • 27. jaanuar 2020

Ehituse tehnoloogiakonverentsil osalejale 4,1 koolituspunkti

11. veebruaril Ehitusuudised poolt korraldataval Ehituse Tehnoloogiakonverentsil 2020 jagame palju kogemuslugusid, uurimusi ning räägime uutest tehnoloogilistest lahendustest ehituses.

Konverentsi peaesineja tuleb Rootsist, Saint-Gobain esindaja Emina Dervisevic (Nordic & Baltic Construction Businesses, Chief Digital Officer), kes räägib kuidas tehnoloogiatrendid muudavad ehitustööstust, millised on peamised võimalused ning ohud, samuti räägib Saint-Gobain kogemustest.

Edasi kuuleme samuti kogemusi Eestist kaugemalt. Digitaalehituse klastri aseesimees Virgo Sulakatko ettekanne räägib digitaalehituse klastri kogemustest Hiinas, Singapuris, Inglismaal ja USA-s ning võrdleb neid Eesti ehitussektori digiarengutega. Kas oleme kaugemal kui arvame?

Möödunud sügisel andis MKM välja eriauhinna “Parim digitaalse innovatsiooni projekt 2019”, mille pälvis T1 Kaubanduskeskus, hoone peaprojekteerijaks on AS Merko Ehitus Eesti. Kogemuslugu digitaalehituse lahendustest T1 Mall of Tallinn ehitamise näitel toob kuulajateni Merko Ehitus Eesti objekti-insener Fredi Ivask.

Droonid on ehitusmõõdistuse tulevikumuusika. Lisaks geodeetiliste plaanide koostamisele on droonide abil võimalik lihtsustada ja muuta oluliselt tõhusamaks ka teisi ehitusel vajalikke mõõtmis- ja jäädvustustöid. Hades Geodeesia juhatuse liige Vaiko Veeleid räägib konverentsil üheksast võimalusest, kuidas droonid ehitusplatsil töökorraldust tõhustavad.

Tehnoloogia jõudmine ehitistesse on vältimatu – kuid kui valmis on selleks hoonekasutajad? Piia Bergštein tutvustab põgusalt läbiviidud uuringu tulemusi, mis peegeldab kontoritöötajate hoiakuid intelligentsete büroohoonete suhtes.

BIM on saanud ehitusplatsil ja tootmises mitmes Eesti ettevõttes igapäevatöö osaks ning on selgunud ka esimesed ohud ning kitsaskohad. Konverentsil toimub vestlusring Infomudeli võimalustest ehitise elukaares. Osalevad TuliTec projektijuht ja asutajaliige Taavi Liiv ning EKEL juhatuse liige, Novarc Group juhatuse liige Kaitis Väär.

Mitmed ehitusettevõtjad on hiljuti kirjutanud tööjõupuudusest ja teisalt digitaliseerimise vajadusest. Digitaalehituse praktik TuliTec projektijuht ja asutajaliige Taavi Liiv on selgelt veendunud, et teine lahendus suudab esimesele probleemile tugevat leevendust pakkuda kohe, täna. Kuidas täpsemalt, sellest kuuleb konverentsil.

Ehituses on objektide valmimisse kaasatud mitmed osapooled, alustades arendajast ja arhitektidest ning jätkates projekteerimisfirma, ehitaja ja teistega. Kuidas leida vastavalt projekti eripäradele kõige sobivam partner ning tagada tulemusik koostöö kõigi osapoolte vahel? Parima meeskonna valimisest räägib Arro & Agasild Inseneribüroo partner Alari Arro.

2018.a. lõpus pandi paika e-ehituse platvormi visioon, millega riik toetab ehitussektori digitaliseerimist ja tootlikkuse tõusu. Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi digitaalehituse valdkonnajuht Jaan Saar annab ülevaate seni tehtust ja mida uut on oodata 2020. aastal, kirjeldab kuidas viiakse E-ehitus visioonist praktikasse.

Osalejatele väljastatavate täiendõppepunktide hulk on selgumisel. Soovijatele väljastame seminaril osalemise kohta tunnistuse.

PANE TÄHELE!

Ehitusuudiste korraldatud Ehituse tehnoloogiakonverents toimub 11.02.2020, Tallink Spa & Conference Hotelsis.

Veel jõuab registreeruda parima pakutava SOODUSHINNAGA 269 eurot + km.

Korraga vähemalt kolme inimese registreerimisel kehtib soodushind 249 eurot + km. Pane ennast kirja SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785