Autor: Ehitusuudised • 23. jaanuar 2020

Ehituse projektijuhtimise seminaril osalejad saavad 2,6 TP

30. jaanuaril toimuval ehituse projektijuhtimise hommikuseminaril jagame keerukate ehitusobjektide näitel kogemusi ja nõuandeid, kuidas saavutada eesmärke piiratud tööjõu, aja ja raha koosmõjus ning ootamatusi ületada. Kuulajani jõuavad nimekate projektijuhtide kogemused otse ehitusplatsilt. Eesti Ehitusinseneride Liidu poolt hinnatud seminar annab 2,6 TP.

Päeva alustame Eesti-Soome gaasiühendus Balticconnector kogemuslooga. Gaasitorustiku pikkus on 55 kilomeetrit ja maksumus 43,4 miljonit eurot, torustik keevitatakse kokku 12 meetri pikkustest sektsioonidest. Iga sektsioon kaalub sõltuvalt toru seina paksusest 1,8–2,6 tonni. Gaasitrass viiakse maanteede, raudteede ja jõgedega ristumiskohtades horisontaalpuurimise abil maa alla erilistesse kaitsehülssidesse. Kokku puuritakse gaasitoru paigaldamiseks ligi 1,5 kilomeetrit. Esineb EG Ehitus juht Ahto Aruväli.

Eesti Meremuuseumi käsutuses olevas muinsuskaitselises hoonekompleksis on lõpetatud keerukad rekonstrueerimistööd, mille käigus on tulnud kitsast ukseavast välja tassida sadu kuupmeetreid käsitsi välja kaevatud pinnast ja tõsta paika keskajast pärit laevavrakk. Acres objektijuhi Ain Hollandi hinnangul on Paksu Margareeta näol tegemist kõige keerukama objektiga, millega ta on kokku puutunud.

Maakri Kvartal koosneb kokku seitsmest hoonest: uued 30-korruseline kõrghoone, 10-korruseline ja 4-korruseline hoone ning neli 20. sajandi algusest pärinevat arhitektuurimälestist. Maakri Kvartali valmivates ärihoonetes on kokku 36 000 m² brutopinda, sealhulgas 21 500 m² üüripinda. Maakri Kvartali kogemusloost räägib Merko Ehitus Eesti üldehitusdivisjoni direktor Marek Hergauk.

Novembris 2019 avati Oslos uus kontorihoone, mille fassaadielemendid projekteeris, tootis ja püstitas EstNor. Hoone tegi keeruliseks kõikides nurkades olevad kumerad fassaadielemendid ja kumerad aknad. EstNor`i lepingus oli ka rõhutesti läbimine ehk nende ülesanne oli maja täiesti tihedaks teha. Skøyen Atrium III kogemuslugu räägib EstNor tegevjuht Renee Mikomägi.

Registreeru Ehituse projektijuhtimise hommikuseminarile SIIN. Seminar toimumiskohaks on moodne Palo Alto Club, Telliskivi Loomelinnakus, Tallinnas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785