Autor: Ehitusuudised • 31. oktoober 2019

Ehituse projektijuhtimise seminaril osalejad saavad 2,9 TP

21. novembril toimuval ehituse projektijuhtimise hommikuseminaril jagame keerukate ehitusobjektide näitel kogemusi ja nõuandeid, kuidas saavutada eesmärke piiratud tööjõu, aja ja raha koosmõjus ning ootamatusi ületada. Kuulajani jõuavad nimekate projektijuhtide kogemused otse ehitusplatsilt. Eesti Ehitusinseneride Liidu poolt hinnatud seminar annab 2,9 TP.

Päeva alustame MetsäWood kasevineeritehase kogemuslooga. Tehase ehitus oli 2018. aasta suurim välisinvesteering Eestisse. Märkimist väärb, et tootmishoone valmis ennetähtaegselt. Esimene kogemuslugu on järgnevatest veidi teise lähenemisega kuna ettekannet ei tee ehituse projektijuht, vaid HML Project Management tegevjuht Leo OʻNeill. Nende ülesanne projektis oli projektijuhtimine, eelarvestamine ja tehniline konsulteerimine.

Septembris avati Annelinnas esmatasandi tervisekeskuse kompleksi esimene hoone. Tänapäevases liginullenergiahoones on 2000 m2 netopinda, mille hulka kuulub ka unikaalne beebide ujutamiseks mõeldud bassein. Aasta lõpus valmib ka kompleksi teine, 6013 m2 suurune hoone. Tartu Tervisekeskuse kogemusloo toob kuulajateni Mapri Ehituse eritööde projektijuht Tiina Õunmaa.

Vaatame ka Eestist kaugemale. Kuidas on juhtida ehitust Moskvas? Eesti saatkonnahoone rekonstrueerimine osutus parajaks pähkliks: tellijal puudusid kogemused idanaabri juures ehitustööde korraldamisel, ehitajad aga leidsid ettevõtmise äriliselt liiga riskantse olevat. “Kindlasti oli projekti suurim väljakutse inimeste, materjalide ja projektlahenduste õigeaegne ning paralleelne koordineerimine ja jõudmine objektile. Materjalid tulid Eestist ja nende ladustamiseks objektil ruumi ei olnud. Inimestele oli vaja teha viisad, mille kättesaamise aega ei osatud ette ennustada. Ehituse käigus tuli tihti jooksvalt välja töötada projektlahendusi ja vastavalt sellele tellida juurde vajalikke materjale,” toob Nordeo E projektijuht Martin Sigus välja suurimad väljakutsed.

Noblessneri Valukoda on sadamalinnaku kõige mastaapsem, suurejoonelise arhitektuuri ja erakordse akustikaga ajalooline tööstushoone. Noblessneri valukoja renoveerimistööde kogumaksumus oli 7,37 miljonit. Hoone suures saalis avas oma uksed kogupere avastuskeskus. Esmakordselt võeti avalikku kasutusse ka 1400 m2 suurune erilise atmosfääriga blackbox. Oma Ehitaja projektijuht Aivo Pedak jagab enda kogemust.

Mitmel põhjusel palju tähelepanu köitnud kaubanduskeskuse Porto Franco ehitusplatsil Tallinnas püstitati eelmise aasta juulis Eesti läbi aegade suurimate betoonivalutööde rekord: katkematu tsükli jooksul valati üle 2300 kuupmeetri betooni. Tööde läbiviimiseks tuli meeskonnal mängu panna kõik oma teadmised ja oskused. Rekordi sünnist räägib Kontek Int projektijuht Juri Klimenko.

Seminari viimaseks kogemuslooks on Tallinki uus büroohoone. Tallinki tänane peakontor valmis 2009. aastal ja võitis konkursil Aasta betoonehitis 2009. peapreemia, hoone ehituse projektijuht Tarmo Pohlak kuulutati Aasta Ehitajaks. Uus maja kerkis eelmise kõrvale olemasolevaga samas mahus, kuid erineva välisilme ja tonaalsusega. Paralleelselt uue büroo rajamisega rekonstrueeriti sealsamas kõrval Tallink Express hotell. Esineb Merko Ehituse projektijuht Sergei Strigin.

Registreeru Ehituse projektijuhtimise hommikuseminarile soodushinnaga SIIN. Seminar toimub Lutheri Masinasaalis, Vana-Lõuna 39, Tallinn.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785