Ehitusuudised  • 21 oktoober 2019
Uudised
Ainult tellijale

Tallinnas valmis Euroopa esimene plastikjäätmeid sisaldav kõnniteelõik

Tallinna kesklinnas valmis eelmisel nädalal uuenduslikul tehnoloogial põhinev kõnniteelõik, mille asfaltkattes on kasutatud ümbertöödeldud plastikjäätmeid. Narva maanteele Hiina saatkonna ette rajatud 75 meetri pikkune ja 3 meetri laiune katseteelõik on osa Reidi tee projektist ning esimene omataoline nii Põhja- kui Ida-Euroopas.

Foto: ANDRES RAUDJALG

Reidi tee ehitaja, Verston Ehituse tegevjuhi Veiko Veskimäe sõnul iseloomustab Reidi tee projekti innovaatilisus, mille üheks heaks näiteks on ka Eesti esimese plastiktee katselõigu rajamine: „Plastikjäätmete kuhjumine keskkonda on probleem, mille lahendamisega tegeleb täna suuremal või vähemal määral terve maailm. Plastikjäätmete kasutamine teedeehituses on väga nutikas lahendus, sest nii mittelagunevat plastikut kui ka asfaltsegus olulist komponenti bituumenit toodetakse samast toorainest – naftast.“

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785