Uudised
Ainult tellijale

Kes vastutab ehitustoodete ohutu kasutamise eest?

Ehitiste ohutus on tagatud mitme eri meetmega. Vastutus ohutu ehitise ehitamisel lasub peale asjatundlike ja haritud projekteerijate ning ehitajate ka ehitusmaterjalide ja -toodete tootjatel. Lihtne on omaks võtta uskumust: mida kvaliteetsemad on ehituses kasutatavad materjalid ja tooted, seda pikaealisem on ehitis ise. Alati ei lange vastutus puudulike toodete kasutamise eest aga tootjale.

Foto: Monier

Ehitusmaterjale ja -tooteid käsitletakse Eesti õigusaktides ühise nimetusega “ehitustoode”. Õigustatult on õigusaktides antud terminile “toode” üsna abstraktne tähendus, et see hõlmaks kõiki võimalikke inimese tegevuse tagajärjel saadud vallasasju müürikivist naelani.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785