Autor: Ehitusuudised • 31. juuli 2019

Kaamos rajab Elektrilevile peahoone ja Depole kaupluse

Kaamos Ehitus alustas Tallinnas Veerenni lähedal Espaki ehitustarvete kaupluse ja endise Tallinna vangla vahelisel tühermaal Avala ärikvartali ehitust.

Kokku rajatakse kolm kõrghoonet, üks neist Elektrilevi peahooneks. Samasse rajatakse ka kaubandushoone, kus aasta pärast avab oma esimese Eesti kaupluse lätlaste ehituskaupade kett Depo. Kaamos alustas Filtri tee äärde jääval kinnistul ehitustöid juunis, kirjutas ERR.

"2020. aasta suvel valmib Depo hoone ning neljandas kvartalis esimene kolmest büroohoonest, kuhu ankurrentnikuks tuleb ligi 6000 ruutmeetri peale võrguettevõte Elektrilevi," kinnitas Kaamose turundus- ja kommunikatsioonijuht Kadi Roovik ERR-ile.

Rooviku sõnul saab esimene büroohoone olema energiasäästlik, modernse arhitektuuri ja mitmete innovaatiliste ja nutikate lahendustega. "Hoone kavandamisel oleme püüdnud mõelda juba samm ette ehk mis on oluline tulevikus – planeerime hoonele CO2 neutraliseeriva katuse, maksimaalse maasoojuse kasutuse ning soojuspumbad, mis suudavad ilma väljast energiat võtmata jagada hoones oleva energia ümber," rääkis ta.

Kaamos projekteerib ja ehitab hooned ise. Rooviku sõnul on kavandatav koguinvesteering Avala kvartalisse üle 50 miljoni euro.

Ala detailplaneering on kehtiv juba 2013. aasta juunist. 2013. aasta suvel kehtestud detailplaneeringu kohaselt on Avala kvartalisse võimalik rajada umbes 180 000 m2 büroo-, kaubandus- ja teeninduspindu.Ehitustegevusele andis tõuke mullu Kaamose võidetud riigihange Elektrilevi peahoone ehitamiseks.

Elektrilevi uue peahoone omanikujärelevalvet teeb Telora OÜ. Hoone arhitektuurne lahendus on arhitektuuribüroolt PIN.

OÜ Kaamos Ehitus asutati 2005. aasta veebruaris. Firma teeb peatöövõttu. Kaamos Ehitus on ehitanud või renoveerinud kõik Kaamos Kinnisvara objektid, lisaks ehitanud mitukümmend objekti teistele tellijatele. Ettevõttel on tütarfirma Soomes, mis on ehitanud kaubanduspindu. Ettevõte tegeleb ehitustegevusega ka Gruusias.

Loe pikemalt ERRist.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785