Autor: Ehitusuudised • 29. juuli 2019

Rannamõisa tee saab kaks lisarada

Tänasest algasid ehitustööd Tallinna–Rannamõisa–Kloogaranna tee kilomeetritel 2,6–4,1. Liiklusohutuse parandamise ja läbilaskvuse suurendamise huvides ehitatakse maanteelõik neljarajaliseks koos ristmike ümberehituse ja liikluskorralduse muudatustega.
Foto: Postimees/Scanpix

Ehitatav teelõik tuleb kogu ulatuses eraldatud sõidusuundadega, kus parempoolne Tallinn-Rannamõisa sõidusuund järgib olemasolevat trassi. Rannamõisa-Tallinn sõidusuuna trass on projekteeritud oleva tee kõrvale uuele muldele. Vana-Rannamõisa tee ja Rannamõisa tee t-kujuline ristmik suletakse praeguses asukohas. Selle asemele on projekteeritud Rannamõisa teele turboringristmik ligikaudu 200 m Tallinna suunas. Vasakul pool Rannamõisa teed kulgev olemasolev jalgratta- ja jalgtee õgvendatakse likvideeritava tankla asukohas. Olemasolevale jalgrattateele rajatakse uued ühendused projekteeritud bussipeatuste ja teeületuskohtadega. Paremale poole Rannamõisa teed on projekteeritud uued jalgtee lõigud projekteeritud bussipeatustest teeületuskohtadeni, teatas Maanteeamet.

Maanteeamet põhjendab ümberehituste vajadust sellega, et praegune liikluskeskkond ei ole piisavalt ohutu: tipptundidel on jalakäijatel raskendatud sõidutee ületamine ning samuti sõidukite pealesõit maanteele ja vasakpöörete sooritamine maanteelt. Samuti pole olemasolevad ristmikud piisava läbilaskevõimega.

Ehitustöid teostab AS TREF Nord ja omanikujärelevalvet Lindvill OÜ. Projekteerija oli OÜ Reaalprojekt. Ehitustööde maksumus on 2,8 miljonit eurot ning tööd kestavad vähemalt kuus kuud: esialgse plaani järgi kuni jaanuari lõpuni järgmisel aastal.

Lisaks rekonstrueeritakse tehnovõrke - objekti raames ehitab Tallinna Vesi Künka tee 1 ja Toomapere tänav T1 vahelise reoveekanalisatsiooni survetorustiku ning Aurorae OÜ Künka tee 1 ja Toomapere tänav T1 vahelise veetorustiku.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785