RKAS otsib Rakvere riigigümnaasiumi lahendust

Riigi Kinnisvara AS koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti Arhitektide Liiduga kuulutas välja Rakvere riigigümnaasiumi õppehoone (aadressiga L. Koidula 11b) arhitektuurivõistluse.

Rakvere Keskväljak  Foto: Scanpix

Koidula tänavale kavandatavalt Rakvere riigigümnaasiumi õppehoone ideekavanditelt oodatakse vastavust vajadustele ja ülesandele, arhitektuurset ning linnaehituslikku lahendust, arvestamist olemasolevate märgiliste hoonetega ja sulandumist perspektiivsesse (Vabaduse plats, linnalised ühendused Võimla ja L. Koidula tänavatega ja seotus pargiga) linnalisse olukorda ning hoone energiasäästlikkust ja ehitus- ning ekspluatatsioonikulusid.

Žüriisse kuuluvad Indrek Riisaar Haridus- ja Teadusministeeriumist, Rakvere linnaarhitekt Angeelika Pärna, Eesti Arhitektide Liidust Urmo Mets, Peeter Pere ja Mari Hunt. Žürii varuliige on Jaak Huimerind Eesti Arhitektide Liidust ning hääleõiguseta osaleb žürii töös Muinsuskaitseametist Mirjam Abel ning Anni Martin. Koordinaatorina Ivar Lubjak Oaas Arhitektidest.

Ideekonkursi osalemistaotluste ja kavandite esitamise tähtaeg on 16. oktoober. Ideekonkursi preemiafond on kokku 24 000 eurot.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785