Autor: Ehitusuudised • 9. mai 2019

Ülemiste City esimene elumaja sai nurgakivi

Seni ärilinnakuna tegutsenud Ülemiste Citys pandi eile nurgakivi üürikorterite tornile, et muuta linnak püsielanikkonnaga iseseisvalt toimivaks linnaks.
Fund Ehituse omanik ja juhatuse liige Eiki Rump ja Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvak.
Autor: Raul Mee, fotograaf

Ülemiste Cityt arendava Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul on nende prognoosi kohaselt 2025. aastaks linnakus elamas üle tuhande inimese. “Tänane esimesele elukondlikule hoonele pandud nurgakivi on märgilises tähtsusega samm linnaku muutumisel uueks püsielanikkonnaga piirkonnaks,” toonitas Nõlvak.

“Ülemiste City uus eesmärk on toimida täiesti iseseisva linnana ja järgmise viie aasta jooksul on lisaks esimestele kodudele kavas peatselt avada oma tervisemaja, valmis saada uus hariduskompleks, tagada eluks vajalikud kaubad, teenused ja mitmekülgne transpordiühendus kogu maailmaga,“ selgitas Nõlvak, et aastaks 2025 ei ole seal elaval ja töötaval inimesel põhjust Ülemiste Cityst igapäevaselt lahkudagi.

Eile nurgakivi saanud Dvigateli tehase 19. sajandist pärit paekivimüüride vahele kerkiv Lurichi maja hakkab koosnema kahest tornist: 13-korruselisest üürikorteriga osast ja 8-korruselisest bürootornist. Üürikorterite torni 81 moodsat kodu saavad olema täielikult sisustatud ning maja täisautomaatne, nii et nutitelefoni abil saab sisse kolida sisuliselt paari minutiga.

Austusavaldusena Eesti kuulsaimale rammumehele Georg Lurichile, kelle järgi on kerkiv hoone nime saanud, tõstsid Eesti tänased tugevaimad rammumehed paika teadaolevalt raskeima inimjõul paigaldatud, 500 kg kaaluva nurgakivi, milleks sai algselt tehasehoones kasutusel olnud telfrikonks.

Hoonetekompleksi on projekteerinud Arhitektuuribüroo Pluss, ehitab Fund Ehitus ja finantseerib OP Corporate Bank. Esimesed kodud valmivad Ülemiste Citys järgmise aasta kevadel.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785