Ülemiste terminali uuel konkursil probleemid autoriõigustega

Katrin Koovi sõnul peavad Ülemiste terminali kavandajad varem-või hiljem eelmise konkursi võitjatega autoriõigustes kokku leppima.  Foto: Postimees/Scanpix

Hanketingimuste rikkumise tõttu ebaõnnestunud Ülemiste reisiterminali arhitektuurikonkurss korraldati uuesti, kuid arhitektide hinnangul on tegemist eelmisel konkursil osalenud võidutöö autorite autoriõiguste rikkumisega.

Arhitektide Liit jättis uue konkursi tingimused kinnitamata, sest Rail Baltic Estonial (RBE) ei ole eelmise võistluse võitjate nõusolekut kasutada uue võistluse lähteülesandes teatud lahendusi 3+1 planeeringust, mis on juba ka välja ehitatud, kirjutab Postimees.

"Me arutlesime, et kui vana asjaga ei saa edasi minna, tuleks uus konkurss välja kuulutada, aga vana töö autoritega tuleks selles kokku leppida," ütles lehele liidu juht Katrin Koov ja lisas, et kui RBE ei võta vastutust, siis uue võistluse võitja peab ikkagi hakkama eelmise töö autoriga läbirääkimisi pidama.

RBE juhi Riia Sillave hinnangul aga kellegi autoriõigusi ei riivata: "Uue ideekonkursi tingimustes on kirjas, et olemasolevaid valmis ehitatud osi, nagu trammiteed, pole lubatud muuta. Sellega oleme leidnud autoriõiguste teemale vastuse."

Loe pikemalt Postimehest.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785