7. mai 2019

Kes vastutab vastuolulisest hankedokumentatsioonist tingitud lisakulude eest?

Märtsis jõustus Tartu Ringkonnakohtu otsus, millega rahuldati enamuses ulatuses Reparo Ehituse hagi Tartu linna vastu seoses Rukkilille lasteaia rekonstrueerimistöödega, kus Reparo teostas peatöövõtu korras ehitustöid. Poolte vahel tekkinud vastuolulisest hankedokumentatsioonist tingitud erimeelsust selgitab vandeadvokaat, advokaadibüroo NOVE partner Kristjan Tamm.
Tartu Rukkilille lasteaia põrandate remont tõi kohtuvaidluse.
Foto: Reparo

Nimelt oli hankedokumentatsiooni osaks olnud hinnatabelis küsitud teatud põrandate osas pakkujatelt hinnapakkumist põrandate tasandamisele, millele oli lisatud ka vastav tehniline kirjeldus, samas kui ehitusprojektis oli ette nähtud nende samade põrandate väljalammutamine ja uute betoonpõrandate rajamine koos alustega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785