Autor: Ehitusuudised • 28. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadmistepõhine ehitus tuleb taas

Eesti Kütte- ja Ventilatsiooniinseneride Ühendus, Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Ehitusinseneride Liit ja Teadmistepõhise ehituse tippkeskus korraldavad 23. aprillil Tallinnas Viru konverentsikeskuses järjekordse ehitusvaldkonna otsustajate ja spetsialistide konverentsi Teadmistepõhine ehitus 2019.
TalTechi hoonete energiatõhususe ja sisekliima professor Jarek Kurnitski.
Foto: Raul Mee

Teadmistepõhine ehitus 2019 toob kuulajate ette TalTechi kolm uut ehituse ja arhitektuuri professorit – üles astuvad arhitektuuri professor Kimmo Lylykangas, BIM-professor Raido Puust ja hoonete tehnosüsteemide professor Martin Thalfeldt – igaüks oma valdkonna keskse sõnumiga. Tulevikku vaatavad seekord Ivo Jaanisoo ja Madis Laaniste MKM-st, rääkides ehituse pikast vaatest ning uue riikliku energia ja kliimakava REKK 2030 ettevalmistamisest, mille keskne väljakutse on renoveerimise mahtude suurendamine vastavalt uuendatud hoonete energiatõhususe direktiivi pikaajalisele renoveerimisstrateegiale.

Peale lõunat jätkub konverents kahes paralleelsektsioonis, millest esimene keskendub BIM-i ja ehitusprotsessi teemadele. Ettekanded praktikast näitavad, et tänases Eestis on BIM reaalsus, kuid samas toimuvad kiired arengud projekteerimisprotsessides ja -praktikates. Sooritusvõimepõhine projekteerimise juhtimine ja klassifitseerimine ehituses on teemad, mis kõiki turuosalisi edaspidi vähem või rohkem mõjutavad.

Teine paralleelsektsioon energiatõhususest ja sisekliimast otsib lahendusi parema sisekliima projekteerimiseks ja saavutamiseks, vaatluse all on näiteks töötajate rahulolu büroohoonetes, päevavalgus ja ülekuumenemise vältimine klassiruumides ja mitmed metoodika uuendused. Väga oluline on tagasiside ja kogemus valmis ehitatud liginullenergiahoonetest, mille kohta on mitmeid Eesti ja lähiriikide näiteid.

Teadmistepõhine ehitus 2019 osalejad saavad Eesti Ehitusinseneride Liidu 6,6 TP täienduskoolituse punkte ja ehitiste energiatõhususe kutseala 6,6 TP täienduskoolituse punkte.

Teadmistepõhise ehituse konverentsi ellukutsuja, TalTechi hoonete energiatõhususe ja sisekliima professor Jarek Kurnitski ütles, et konverents jätkab tippkeskuse toetusel ka tänavu mõõdukate osalustasudega. Lisainfo ja registreerumine SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785