Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuula: Rail Baltica rajamine liigub valguskiirusel

Aivar Jaeski
Foto: Raul Mee
Eesti vihatuimaks taristuprojektiks nimetatud Rail Baltica on jõudmas ehitustööde etappi: esimene ehitushange kuulutati mullu välja ja ehitustööd võivad alata juba tänavu. Rail Baltica ehitus oli foookuses ka Ehitusuudiste korraldatud Taristuehituse konverentsil.

Taristuehituse konverentsil salvestatud saate esimeses pooles räägib RB Rail ASi Eesti ja Soome esinduse juht Aivar Jaeski Rail Balticu projektist üldiselt, hangetest ja projekteerimisest.

“Oleme üks vihatumaid taristuprojekte, mille vastu võideldakse: meid on võtnud kolm parteid oma sihtmärgiks, meil on neli kohtuasja, meie kohta on välja antud hunnik propagandamaterjale jne," tunnistas Jaeski. Siiski tõdes ta, et projekt liigub valguskiirusel.

Saate teises pooles saab sõna Rail Baltic Estonia tehniline direktor Anvar Salomets. Mis on Rail Balticu Eesti osa järgnevate aastate tegevused, millised on eeldatavad hanketingimused ja mil moel kavatsetakse Eesti turgu hangetel kaasata?

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785