8 jaanuar 2019
Uudised
Ainult tellijale
Vaade levinud puittrepikojaga majatüübile – Lenderi maja.  Foto: Endrik Arumägi

Looduslik krohv aitab tagada ajalooliste puitmajade tulepüsivust

Krohv kui traditsiooniline ehitusmaterjal kaitseb tõhusalt puitu tulekahjuolukorras: piisavalt paksude krohvkatetega on võimalik tagada puitkonstruktsioonide kapseldus nõutavaks 30 minutiks. Ka nüüdisaegsetes hoonetes soovitatakse üha enam kasutada looduslikke siseviimistlusmaterjale, mis tagavad tervisliku sisekliima ja omavad väikest primaarenergiat. Vanades majades pakub nende materjalide säilitamine ja kasutamine ajaloolist lisaväärtust.

Sajanditagused puitasumid tähistavad Eesti rahvusliku linnakultuuri algust ja esindavad ainulaadset kultuuriajaloo- ning ehituspärandit terves Euroopas. Terviklikult säilinud puitelamute rajoonid nii Tallinnas kui ka Tartus kuuluvad tänapäeval miljööväärtuslike hoonestusalade kaitse alla, mille eesmärk on säilitada nii ajalooline hoonestus kui ka seda ümbritsev keskkond oma tänavate, aedade ja parkidega.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785